Cryotherapie

Verwijderen van wratten, ouderdomsplekken, precancereuze letsels…. door middel van bevriezen.
Lees meer over cryotherapie

Chirurgie

In het kabinet van de dermatoloog kunnen 'kleine ingrepen' uitgevoerd worden. Dit zijn ingrepen waarbij een lokale verdoving voldoende is en waarbij de huid eenvoudig kan gesloten worden. Wanneer dit niet mogelijk is, kan voorgesteld worden om u naar een plastisch/algemeen chirurg te verwijzen. Ingrepen gebeuren enkel na voorafgaande consultatie.

Lichtbehandelingen (UVB of PUVA)

Lichttherapie is een mogelijke behandeling voor psoriasis, eczeem, vitiligo, zonneallergie, lichen planus en jeukende aandoeningen.
Lees meer over lichtbehandeling

Fotodynamische therapie

Fotodynamische therapie (Photo Dynamic Therapy, PDT) wordt gebruikt om kwaadaardige huidletsels en voorlopers van kwaadaardige huidletsels te behandelen. Hierbij worden de aangetaste huidcellen gevoelig gemaakt voor zichtbaar rood licht.
Lees meer over fotodynamische therapie

Behandeling van fijne haarvaatjes benen (scleroseren)

Bij scleroseren (zgn ‘inspuiten’) van ontsierende kleine spataderen op de benen, wordt een dunne naald in het bloedvat ingebracht, waarna een etsende vloeistof wordt ingespoten. Hiermee wordt opzettelijk de wand van het bloedvat beschadigd, zodat deze verkleeft en het vat verandert in een dunne streng waar geen bloed meer doorheen stroomt. Aanvullende compressietherapie met steunkousen is hierbij noodzakelijk. Deze behandeling wordt niet uitgevoerd tijdens de zomermaanden (omwille van risicio op hyperpigmentatie) en enkel na voorafgaande consultatie.
Lees meer over sclerotherapie

Daglicht fotodynamische therapie

niet-chirurgische techniek ter behandeling van precancereuze huidletsels

Overmatig zweten

thv oksels via injecties van Botuline toxine